Enkele citaten van onze gasten

Gastenboek

Ondanks dat het weer niet altijd mee zat hebben we hier een fantastische tijd gehad. Wat een heerlijk huis. Prachtige afwerking luxe etc. etc. Tijdens onze uitstapjes vroeg onze oudste zoon telkens wanneer gaan we weer naar het “zwembad huis”? We voelden ons hier dus meteen thuis. De vele trappen en op/afstapjes hebben er tevens voor gezorgd dat onze dochter van 16 maanden nu heel goed kan trap lopen. Kortom een vakantie waar we met veel plezier aan terug zullen denken.

’t was even wennen aan de duisternis onder deze prachtige gewelven; ’t was even wennen aan ’t kokkerrellen bij 13 graden. De blauwe lucht hetvitaliserendewater dit kasteel met uitzicht – ons klooster – gaf geluk en harmonie. We nemen het mee met dank aan de flexibele eigenaar.

BasLavalis zonder twijfel het mooiste huis waar we ooit verbleven. We hebben genoten van het zwembad (zelfs bij 15 graden) het uitzicht, de omgeving, de heerlijke badkamer en de regen druppels direct buiten de slaapkamer. En dat alles in oktober. In de zomer moet het hier helemaal een paradijs zijn

Eindelijk was het zover. We gingen op vakantie. Zeer enthousiast door de verhalen en foto`s van internet vertrokken wij naar BasLaval. De route ernaar toe was al veelbelovend. Een prachtige omgeving. Vanverweg konden we Bas Laval al herkennen aan het schitterende zwembad. En de belofte bleek waar. Het huis was een plaatje! We waren met 4 volwassenen en 2 kinderen. Wij konden heerlijk relaxen en de kids hebben zich uiterst vermaakt met het tafeltennis, tafelvoetbal en natuurlijk de trampoline. Het zwembad was erg mooi alleen door de wat mindere buitentemperatuur was het vrij koud. De slaapkamers waren mooi met keurig sanitair. De keuken was ook netjes, alleen wat beperkt met maar 2 kookpitten. De omgeving is schitterend. We zijn de bergen ingetrokken met de auto en zijn tot zo`n 1300 meter hoog gereden waar je werkelijk een fenomenaal uitzicht had. Je waant je aan het einde van de wereld! Verder zijn er in de omgeving een hoop leuke plaatsjes met veel marktjes. Kortom: een geslaagde vakantie op een schitterende lokatie. De complimenten voor de eigenaar. Het zag er erg mooi uit allemaal. “11. “ Bij de aankomst werd de toon reeds gezet. Een schitterend aangelegdetuin waar de lavendelstruiken een veelheid aan vlinders en bijen lieten dartelen. Het was voor ons de plek om een druk jaar te vergeten en met het gezin op adem te komen. De accomodatie was sfeervol en smaakvol ingericht en de zorg van vele jaren verbouwen was in het 2 weken durende verblijf terug te vinden. Ruime slaapkamer voor ons als ouders met een perfecte badkamer en een groot zit gedeelte, goede slaapvertrekken voor de kinderen met eigen toilet en doucheruimte. De bouw van het schitterende huis maakte het mogelijk om binnen gebruik te maken van de tafeltennistafel en het voetbalspel. In de koelte van die binnenruimte was het goed vertoeven en sporten. Maar ook buiten was het goed verzorgd. Een indrukwekkend zwembad, dat door de overloop overging in de ruimtelijkheid van het dal. Verschillende zitmogelijkheden, oa in de lommer van bomen. Een buitenkeuken die ervoor zorgde dat het ook een culinair gebeuren werd. En dan boven de keuken de mogelijkheid om buiten te eten en in een lounche gedeelte na te tafelen. Het uitzicht was indrukwekkend, wijngaarden in het dal en in de verre verte het Rhone dal. Dit uitzicht was zeer indrukwekkend wanneer boven het Rhonedal het onweer losbarste.
In de periode dat wij er zaten, hebben we niet zoveel ondernomen in de omgeving (het was soms 40 graden), maar er zijn voldoende gelegenheden om aan divers vertier te doen. In het plaatselijk hotel bevindt zich een bord met een veelheid aan informatie en kortingen. Uit eten in directe omgeving kan men niet(behalve het hotel). Op 20 minuten rijden vindt men in de stadjes een keur aan restaurants en eetgelegenheden. Nogmaals het huis paste bij onze doelstelling: in een comfortabele omgeving tot rust komen en ten volle genieten van de rust en directe omgeving. Dit werd zeker mogelijk gemaakt door de beheerder die zorgde voor de tuin en het huis en altijd bereid was hulp te bieden en vragen te beantwoorden.

Een heerlijke plek om uit te rusten. Er zijn leuke dingen te doen in de omgeving maar uiteindelijk vonden we het heerlijk om lekker te luieren bij het zwembad en te genieten van de rust die het huis en de tuin uitstralen. Een week is zeker te kort in deze prachtige omgeving, ook omdat de kinderen elkaar pas echt de laatste dag hebben gevonden. Heel erg bedankt voor de gastvrijheid, we hebben ons heerlijk thuis gevoeld.*Tip voor het hoogseizoen: maak niet teveel uitstapjes want ondanks de rust hier bij het huis is het verder heel druk!

Deze heerlijke week is alweer bijna ten einde , morgenvroeg vertrekken we al……. Helaas!

We hebben genoten van het zwembad, het prachtige huis en het schitterende uitzicht natuurlijk! Met temperaturen boven de 35C de hele week, en een geweldige onweersbui kwamen we niet aan heel veel uitstapjes toe.. Wel hebben we genoten van jullie plekje aan de rivier bij les deux aigues, lekker gegeten bij de “Auberge de la tour de brison” ( onze dochters waren steeds benieuwd naar de toetjes creaties van de kok ) pizza gegeten bij de auberge in Les deux aigues. Oh ja het kasteel in Largentiere bleek ook een succes, zeker na de demonstratie gevechtstactieken van de driftige maar ook enthousiaste Fransmannen. Op zaterdagmorgen hebben we ook de markt in Aubenas bezocht, lekker druk maar heel uitgebreid.

Na ieder uitstapje elke keer weer genieten van de rust en het uitzicht. Het was heerlijk!

De week is omgevlogen in dit heerlijke oord!

We hebben genoten van het uitzicht, het zwembad, de tuin en het uiterst doordachte concept van “La GrandeVue”, onze complimenten voor het resultaat van een ( lange?) restauratie.

Duidelijk is dat het hier ieder jaar mooier zal worden als de planten in de tuin verder groeien.

Als je het smeedijzeren hek binnenrijdt valt een gevoel van rust over je heen, een week is te kort om alles van het huis en het gebied helemaal tot je te kunnen nemen.

Toch hebben we uitstapjes gemaakt naar de Gorges d’ ardeche en enkele gezellige eetgelegenheden bezocht en natuurlijk gewandeld in de tuin. Tip is het “depo de pain” bij de “Bar du platane” in Montreal. Voor dagelijks vers brood, wel van te voren bestellen.

Wellicht dat we nog een keer terug zullen keren om het beeld compleet te maken.

Hartelijke groet en bedankt!

Bij aanvang waren we meteen onder de indruk van het vastgoed, de tuin en de geweldige locatie.

Alles is verzorgd en over elk detail is nagedacht. ( complimenten!)

Het was een heerlijke week met redelijk goed weer.

We komen hier snel weer terug.

Een weekje in het voorjaar er tussen uit met het gezin…..

Ter ontspanning voor de een , ter vermaak voor de ander.

En voor onze Labrador retriever Donna de aller eerste buitenland vakantie ervaring ever!

Allen hebben genoten van jullie buitengewone smaakvolle Bas Laval en haar gastvrije bewoners!!

Wat was het heerlijk om hier 3 weken te zijn! En wat een bijzondere locatie! Het weer was ons ook goed gezind. En wij vonden het ook een toegevoegde waarde kennis met jullie gemaakt te hebben.

We hebben gezellig samen een week doorgebracht en hebben veel nuttige tips gekregen. De meiden hebben met Gilles nog een super dag gehad. Ik hoop dat jullie hier ook nog twee weken zullen genieten en probeer ook de rust te vinden om uit te rusten. Zijn jullie ooit nog in de buurt van Eelde? kom dan gerust een keertje langs. Zouden we enig vinden! Hopenlijkontmoeten we elkaar nog eens, waar dan ook. Maar via de kinderen houden we nog wel contact toch?

Huur nu dit prachtige huis

Villa La Grande Vue

Scroll naar top